tisdag 13 december 2011

Mjuk pepparkaka...





Du behöver:
2 dl  Turkisk eller Grekisk Yoghurt
3 ägg
2,5 dl socker, 225 g
3 dl vetemjöl, 180 g
2 tsk vaniljsocker, 10 g
2 tsk bakpulver, 14 g
2 droppar bittermandelolja/5 droppar bittermandelarom, detta tog inte jag, det blir gott utan också!
1 påse pepparkakskryddor (15g)

Så här gör du:
Vispa ägg, socker och bittermandelolja pösigt. Använd elvisp, högsta hasighet i minst fem minuter.
Sikta mjöl, vaniljsocker, pepparkakskryddor och bakpulver ihop.
Blanda växelvis ner mjölblandningen och yoghurt i äggsmeten.
Var noga att få en jämn och slät smet. Rör i mjölblandningen...

Häll i en smord och bröad kakform (ca 1½ liter).
Grädda kakan i 170 grader ca 50 min. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen.
Låt svalna före servering.


Recept från Lindahl, yoghurtskolan.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar